"Ágas bogas" Szeged-Baks-Szentes-Szarvas

| |

 2008. augusztus 22

Szeged-Baks (34 km) - Mindszent (8,6 km) - [Szentes] - Szarvas (53,6 km)

összesen: 100 km

 

 Péteken mentem fel Szarvasra. Szentesen frankó kerósáv megy be a faluközpontba, érdekes módon forgalom elől elzárt övezetekkel meg lehetett oldani, hogy az autósok le tudták tenni a csotrogányaikat az út mellé, de ajtónyitásni távolságnál messzebbre voltak a bicajsávtól. Emellett tetszik a Csongrád-Szentes közötti bicikliút is (külön izgi a Tisza-híd). 

 

 

 
 

Most a baksi kompot használtam. Erről annyit, hogy óra 40 körül visz át a másik oldalra, de érdmes már 30 előtt oltt lenni, mert van, hogy hamarabb indul. Amúgy nincs benne motor (legalább is nem hazsnálták ottjártamkor), és az indítás feszítővassal történik (kerósoknak 80 pénz). Érdekes élmény Tápéhoz, vagy Pakshoz képest 
Szarvason új keróút épült Szentes felé, a város előtt indul kb 2 km-rel, és bevisz a központba. Dova is megnyalná a 10 ujját, szegélyezett, felezővonalazott. Szarvason amúgy is jól ki van építve az infrastruktúra, külön extra az arborétum utcájában lévő ringló (ora-bóra) fák sora, ami ilyenkor hoz termést (fincsiii). Ezt kötelezővé lehetne tenni, mert unom már a kökény-csipkebogyó kombót - a Balatonnál legalább van szeder!
Szarvas és Szentes között a füves puszta (kb 5 km) szépen porig égett, épp cserélték az elégett póznákat.

Szarvas előtt pár kilométerrel (a rizs vagy valami más növénykutató) után van elég jó minőségű keróút a városig (kiülős placcokkal).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://midnight-rider.blog.hu/api/trackback/id/tr21929416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása