"Uszoda" (Orosháza-Tótkomlós-Földeák-Vásárhely) 65 km

| |

565 km, 3 óra, 21km/h átlag, max 37 km/h 

Infók:

- erősen változó szél, ide-oda mászó nagy elsőfelhők 

- Orosháza-Tótkomlós között az útburkolat minősége elfogadható, a nyomvájúk foltozottak, a kilátás élevezetét nagyban rontja az úthibák kerülgetése

- Tótkomlóson találkoztunk kerós fagyiárussal - finom volt a kínálat. A főtéren a témplom mellett nincs ivókút, Makó felé nincs benzinkút.

- Tótkomlós-megyehatár között minimális forgalom, az útnak a felezővonal-körüli része jól járható. A kilátás pazar, igazi optimális puszta - mint a tengeren, ellátni a horizont végéig. Láttuk, hogy északon már javában esik, mindenhol máshol sütött a nap.

- Megyehatár után még tekerni kell pár km-t a jobbra leágazó útig (ezúttal széllel szemben). El kell haladni a magasles és a jobbra ágazó nyárfasorral jelzett földút mellett is, egészen a "bogárzó" és "igási csárda" táblákig.

- Az út innentől egy sáv széles, viszont meglepően jó, alkalmas volt a hátszél kihasználásával a 27-30km/h sebesség fenntartására. A tanyák be vannak kerítve, kutya-veszély nincs. Van egy közepesen elhagyott templom is útközben.

- A Makó-Békéssámson út sajátos zsákutca. Békéssámson felé depressziósoknak ajánlott - minden km-rel egyre rosszabb. Makó után még guszta két sávos út, Igásig még elfogadható, utána pocsék, Rongyostól kritikán aluli, majd macskakő végül pár km-rel Békéssámson előtt már töltésen vezetett földút. Makó irányába optimisták számára ajánlott :) (lehet gyűjteni rajta a pozitív rezgéseket)

- Igásnál lényegében csak egy guszta csárda van, illetve egy emlékmű a dicső török uralom áldozatául esett falvak számára. A következő tanya/házcsoport után kell keresni az egyedüli aszfaltozott utat jobbra. Bármilyen hihetetlen is lesz, az vezet Földeák felé. Kissé pocsékul indul, de amúgy jó.

- Földeákon, ha egyenesen megyünk át a falun, az északi bekötőúton kötünk ki. Ha Óföldeák felé szeretnénk menni, akkor a Makó-Vásárhely utat elérve forduljunk balra. Mi jobbra fordultunk (ebben szerepe volt a szemközt kacsingató sötétkék esőfelhőnek is).

- Vásárhely és Földeák között félpályás útlezárás van érvényben egy jókora szakaszon - Európa ott is épül -, lámpa irányítja a forgalmat. Utána már príma aszfalt a városig. Nekünk ott siekrült gyönyörűen szétázni, majd végigzümmögni a forró aszfaltról felszálló párában. Csodás volt. Kellemes víz-illat, olyan, mintha úsztunk volna.

Térkép:


Nagyobb térképre váltás

 Időjárási térkép a folyamatosan változó szélirányról

http://www.idokep.hu/?oldal=arch_kep&kep=szel&ev=2009&ho=06&nap=01&ora=18&perc=20

http://www.idokep.hu/?oldal=arch_kep&kep=szel&ev=2009&ho=06&nap=01&ora=18&perc=00

http://www.idokep.hu/?oldal=arch_kep&kep=szel&ev=2009&ho=06&nap=01&ora=17&perc=40

http://www.idokep.hu/?oldal=arch_kep&kep=szel&ev=2009&ho=06&nap=01&ora=17&perc=20 

http://www.idokep.hu/?oldal=arch_kep&kep=szel&ev=2009&ho=06&nap=01&ora=17&perc=10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://midnight-rider.blog.hu/api/trackback/id/tr271159416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása