Hány pet palack kell egy kerékpár folyón történő átúsztatásához?

| Címkék: beteg |

A CM-en merült fel annak kérdése, mi a teendő, ha az ember lekési Makó irányából a tápéi kompot. Ott felmerültek mindenféle elkerülő manőverek, ámde mi van, ha "csak úgy" átúsztatunk? Miután a felhajtóerő a test térfogatától és a folyadék sűrűségétől függ, valamint a test akkor van egyensúlyban, ha a felhajtóerő megegyezik a kiszorított víz súlyával, így a keró súlyának megfelelő liternyi pet palackot kell a kerékpárra szigszalagozni, amennyiben mi csupán a jármű mellett úszunk.
A 9 kilós Lidérc esetében mindez még megúszható egy zsugornyi víz Makóról történő odaszállításával, amit persze nehezít, hogy a Lidércnek nemhogy sárhányója, de csomagtartója sincsen (mégis csak agárkeró...). A tizensok kilós Cobríta esetében mindez már 12 palackot is jelenthet, nem beszélve az általa természetszerűen számított ellátmányról. Szóval a kihívás adott, nem beszélve az olyan peremfeltételekről, mint pl a folyó erős sodrása, a kenőanyagok kimosásával járó környezetszennyezés, a szigetelőszalag vízállósága - illetve az, hogyan szedjük ki a vizet a váz belsejéből?

Szóval, ha nem akarunk a kompátkelőtől lekanalazni a Belvárosi hídig, hogy aztán a partra szállás előtt süllyedjünk el, javaslom inkább mégis az alábbi kerülőút alkalmazását:


Nagyobb térképre váltás

De persze ki is próbálhatjuk, csak akkor "Mi mind egy sárga tengeralattjáróban élünk":

A bejegyzés trackback címe:

https://midnight-rider.blog.hu/api/trackback/id/tr12623001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szegedbicaj 2011.01.29. 15:21:34

Csak az úszást írod, pedig ha viszünk magunkkal léggömböket, meg héliumot, akkor akár repülni is lehet.

CSI

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.01.29. 15:28:24

@CsImi:
Hát, azt már a Mythbustersben is bemutatták, hogy egy ember felemeléséhez annyi zsákot kellene héliummal megtölteni, hogy az így épített tutaj a saját súlya alatt esne szét. Ámde igaz, a poszt nem tért ki a módszertani alternatívákra: pl hány felfújt kukazsák lenne elegendő a felszínen tartáshoz :D
süti beállítások módosítása