Röszke: határátlépés biciklivel

| Címkék: röszke határátkelő horgos |

Miután dicső vezetőink úgy építettek autópályás határátlépőt Szerbia felé, hogy közben megfeledkeztek az addig jelentékeny kerékpáros és gyalogos forgalomról. Így aztán az egyszerű kerékpáros itten az autópályán kell, hogy tekerjen mindenféle életösztön és kresz ellenére :P . Oké, lehet Gyála felé kerülni, de ezt tessék mondani a horgosi biciklista Bélabának meg a röszkei Marinéninek. EU és átjárható határok rulez. Slusszpoén, hogy a törpefejűek épp a nulla összforgalmú gyálai határátkelőhöz akarnak keróutat építeni - ahol a szerb oldalon egészen a kanizsákig kell menni, hogy kátyút találjon az ember a fullos aszfaloton.

Szerbia (Szabadka/Subotica) irányába annyira nem is rossz menni, mert a túloldalon a félautópályának pont a megfelelő oldalán van a leállósáv. Ellenben visszafelé cikis. A megoldás: van egy rissz-rossz homokos-földes út közvetlenül a szerb határ után. Eső után kissé víz alatt van, ellenben a környéklakók is használják. Meg a Szegedi Egyetemben is olvastam róla (gyk: az egy újság. Az oktatás és kutatás szentélyét Szegedi Tudományegyetemnek hívják). Egyszer ki is próbáltuk, és nem lőttek ránk. Szóval íme: 


Röszke határ nagyobb térképen való megjelenítése

A SKA-P Circo Iberico-ja megfelelően illusztrálja a fennforgó problémát:

A bejegyzés trackback címe:

https://midnight-rider.blog.hu/api/trackback/id/tr922180863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2010.08.03. 16:57:50

Szia,

azt szeretném kérdezni, hogy kell útlevél aa határon? Vagy elég már a személyi?
köszi:
Tys

ex-dr. vuk 2012.09.30. 12:05:20

Na most jutottam erre az oldalra, kerestem gugliban hogy lehet bringaval atkelni... Gondolom sehogy: meg mindig ugyanugy van minden. Zsenik ezek az emberek. Most csak emiatt nem tudunk atmenni Horgosra (engem nem zavarna az autopalya, de asszony haklisabb az ilyesmire).
süti beállítások módosítása