Szeged-Klárafalva-Kübekháza-Szeged 68 km

| Címkék: éjszaka szeged kerékpár gát klárafalva kübekháza |

 "Ride the lightning" 

2007. július 9.

Némi eltévedést követően elintultunk a Tisza-Maros gáton Klárafalva irányában. Közben lement a Nap (kilenc után jóval), és feljöttek a csillagok. Elvileg telihold is lett volna, csak éppen éjfél után kelt - így aztán olyan sötét volt, mint éjszaka a csizmaszárban. Az új reflektorom szépen vizsgázott, jó messzire mutatta az utat, bár a szürkés-kékes fénye eléggé csalóka képet adott. Minden esetre már messziről láttuk az arra mászkáló gyalogosokat (mit kerestek arra?!), a gáton átugráló szarvasokat, és a sündisznókat, amiket épp csak ki tudtunk kerülni (pótgumi és pumpa minek is lett volna nálunk). Az elején még aszfalton mentünk, majd homokon, majd betonon, majd homokon, bár mindenek szürke színe volt, csak az egyik jól porzott. Aztán elkezdett villámlani. Valahol, messze, mert először azt hitem, hogy jojózik a szemem, de Lacival szinkronban nem szokott vibrálni, tehát valódi fotonokról volt szó. Klárafalva után derült ki, hogy Szeged keleti része fölött volt egy kisebb zivatarfelhő és az villogott magában, messziről szép látványt nyújtott, de felettünk totál csillagos volt az ég. Volt pár hullócsillag és szentjánosbogár is, meg egy nagy fekete kutya, akire ráhoztuk a szívbajt és bemenekült az árokba, utána meg mi kaptunk frászt, amikor rájöttünk, hogy az mi volt. Közben Laci összehozta az est poénját, amikor a messze előttünk világító körrel kapcsolatban kegkérdezte, hogy az a Hold, mire kitakartam a lámpámat (egyből semmit sem láttunk), ezzel demonstrálva, hogy behajtni tilos tábla:) Útitársam az útszéli szallonázást és a furcsa színű ringló-vadászatot követően majdnem elszunyált az ülésben, időnként kikapcsolta az első lámpáját, ami miatt a frász tört rám, amikor a sötétből egyszer csak előbukkant mellettem. A világ leggyorsabb kiskutyája ezúttal szunyált, így Szeged-Szőregre minden gond nélkül értünk be, és végre tudtam sms-t is küldeni. Később, találtun kegy kutat is.

Útvonal: Újszeged-Bertalan híd tövétől gáton a második faluig (egy 90 fokos jobb, majd két balkanyar és egy jobbkanyar után), ott földúton le. Klárafalva után Kübekházáig pocsék az út, de a közepén járható (állítólag most felújítják). Kübekházán nem emlékszek kútra. Közkút csak Szőregen van.

A bejegyzés trackback címe:

https://midnight-rider.blog.hu/api/trackback/id/tr101034269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása