Vörös riadó - meg a hőség

| |

Mit tegyen az egyszerű kerós, ha OMSZ elrendeli a hőségriadót? Hozzáteszem, Horvátéknál ennél melegebben tekertünk a napi 70-es távokat (meg többet), és a régmúlt homályába vesző első országkerülő Lacis túránkon Orosháza-Balmazújváros között is hasonló melegben durrantak ki azok a Barum belsők.

Három egyszerű tanács:

1. Sok víz, két főre 50km-en a 4 liter menjen le, szükség esetén sósmogyoróval. Kollégák javasolják az izotóniás cuccokat is, de azt nem lehet a kék színű kutakból fejni. Görögdinnyével csak óvatosan, egy kiló fölötti evés már megbosszulhatja magát. 

2. Takarni minden bőrfelületet, a naptej is csak illúzió. Egérék a tengernél első nap úgy megfőttek, hogy csak na. Burnuszban tekerni persze kevésbé kellemes. Vízzel meg csak ésszel locsolgassuk magunkat, mert a sok vízcsepp sok kis nagyító lesz a bőrünkön. Ellenben remek dolog beállni "tusolni" egy kék kút mellé. A legjobb inkább hajnalban-este tekerni, nappal meg beásódni valahova.   

3. Léptessük a fülünkben csengő muzsikát a Saxxon: Red Alertjéhez!

A bejegyzés trackback címe:

https://midnight-rider.blog.hu/api/trackback/id/tr802151094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása