Téli nyányó és őszi esőke - öltözködés

| Címkék: ruha ősz tél kerékpár eső |

A mostani húsz fokos novemberi napsütésben vicces dolog észt osztani arról, mi a teendő télen. Legalább lenne egy kis hó hozzá. Sajnos erre még várnunk kell (amíg ki nem akarok december elején vonatozni Lengyelországba), de azért szólok már én is, ha már CsImi és Tízpercbringa is posztolt a témában. 
"Aztán öltözködjünk fel rétegesen, mert ráfázunk!"
Az a baj az őszi-téli esővel, hogy hideg. Meg sok van belőle. Igaz, kevesebb a villám is, ámde csak elő kell venni azt a kamáslit a bőrcipőre. Meg a Freddy Krűger fanclub (és Hajnika) által hitelesített vastag esőkabátot - a láncfűrészt pedig alapos csomagolással védjük az oxidáció káros hatásaitól. Amíg a hőmérséklet nem pottyan 5 fok alá, addig bőven elvan az ember egy vékony szövetnadrágban - ha vizes lesz, gyorsan szárad. 5 fok alatt inkább vigyünk be magunkkal egy szárazat, illetve tartsunk bent a melóhelyen egyet, ha az ajtón kilépve nem lenne elég nyilvánvaló az eső szakadásra. Bármennyire is vékonynak tűnik, a téli hideg szélben én a tavaszi bőrkabátot preferálom kerón. Egyfelől a szél nem fú át a bőrön, másfelől nem izzadok meg alatta - ami az orr meglevesedésének melegágya. Szélcsend esetén persze ott a vastagabb kabát is. Kacsóra ott a bőrkesztyű, fejre pedig sapka a sisak alá.
A munkavédelmi szemüveg pedig legyen átlátszó és sötétített kivitelben is. Miután hideg van, jó, ha kilátsz a könnyeid alól sötétben is, ehhez kell a jó öreg átlátszó Lux Optical 60530 MIRALUX. Télen, hóolvadás után addig örül az ember a Napocskának, amíg szembe nem halad vele az úton. Miután központi csillagunk pályája meglehetősen alacsonyan tanyázik, ezért a vizes úttest magas albedója miatt az előtted haladó objektumokból körülbelül japán árnyékszínháznyit fogsz látni. Árnyékosabb helyre érve pedig semmit a tűhegynyire szűkült pupilláktól. Szóval jó az a Lux Optical EN 166-F 60533 MIRALUX, nem beszélve a havazásról, amikor az összes hópehely azon van, hogy beessen a szemedbe, illetve ziziset látsz a fehér-fehér-fehér tájtól.
Hajni kedvéért még meg kell emlékeznem a vádlira húzható szőrös lábszármelegítőről, ami bizonyára meleg és biztonságos odú élményét adja a legzimankósabb időjárás mellett is.
A kerékpár téli üzemben kapjon rendszeres és rendes kenést, a WD40-es fújás alap, különben tavasszal lehet kidobni a mechanikát az ablakon, pedig különben kibírná nyárig is. Emellett nem árt cserélni a fékpofákat és a madzagolást is. A hátsó abroncs legyen új és legalább félaszfalt. A LÁMPA pedig alap.
Ami a lényeg: ne úgy nézzetek ki, mint a lenti úriemberek (a mellékelt zenei tudás ellenben nem hátrány XD )      

A bejegyzés trackback címe:

https://midnight-rider.blog.hu/api/trackback/id/tr712449072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása