Hogyan szivassuk az önkéntest SZIN-en

| Címkék: önkéntes szivatás szin magyar kerékpárosklub mobil kerékpártároló |

Avagy: MK@SZIN.rulez troll bejegyzés
 
No Emberek voltam én már önkéntes biztonságpolitikás konferencickány, útvonalbiztosító NATO-futáson meg CM BP-n, homokzsáktöltő árvíznél, osztottam bringásreggelit, meg kerékpárregisztráltam is párat, de így még nem lettem sose bepalizva, mint az MK HQ által most a SZIN-en. Amilyen korrekt gyerökök az Imiék, annyira lejmisták a büdipesti központban az arcok. 
Kezdjük először is ott, hogy jómagam miért csinálom. Talán csak pozitív karmára gyúrok vizsgaidőszak után/előtt/alatt, vagy szimplán a kézzelfogható eredménnyel járó droidolás öröméért. Miután a legtöbb időmet az SCSP-nél töltöttem, rám ragadt a mentalitás, hogy egy egész napos lótifutiért az ember csak kap valamit. Egy köszönömöt minimum, meg legalább kaját. Illetve nem viszi vásárra a bőrét. 
MK HQ erről valahogy a SZIN-nek bérbeadott kerékpártároló üzemeltetése kapcsán csúnyán megfeledkezett. Voltaképpen már ott kellett volna gyanakodni, amikor kedden telefonon kirendeltek kerótárolót telepíteni. Jól van, munka félbehagy, kimegyek, erre kiderül, hogy operatíve napon forralt durung vasak összecsavarozásáról van szó. Kesztyű meg luxus. Nem baj, megfogtuk, összeraktuk. 
A finom része csak most következik. Éjszakai műszak, 21:00-tól 3:00-ig. Maga az adminisztratív rész frankón működött, keróra-emberre szám fel, papírra ember és keró karakterisztikáit rögzít, ellenőrzőponton való áthaladáskor összevet. Mindez cukin pörgött, hála a hamarabb beugró 3:00-9:00-ig teljesítő kollégának, meg Hajninak, aki csak úgy poénból ott volt. Úgy 1:00 körül következett be az a probléma, amire még a jelentkezéskor kérdeztem rá. Mit tegyen a nép egyszerű sarja, ha beállít egy fénynél is tág pupillájú gleccsertatár és nekiáll csesztetni a többi keróst, önkéntest, egyebet? Miszerint adjuk oda neki a 182-est, de ő nem tudja megtalálni. Biztonsági őrünk hirtelen rájött, hogy ő csak a fesztivál területén illetékes és a hátát elnyelte az éj sötétje. Ehem. Na itt kellett volna nekünk is felállni, de a hülye önkéntes nem fut el, fél óra alatt előássa azt a kerót, és megfelelően iktatja az egybites atkát. 
Másnap ébredés után írtam egy szép levélt az MK HQ-nak, hogy ilyet azért mégse kéne, mert szerdán még csak egy kofferbivaly volt, de péntek-szombaton lehet több is. És ha netán valamelyik önkéntesnek baja esik, akkor mi lesz (értsd: securiti hiányában az önkéntes bele találja dobni a Holdba a cápásra szívott „fesztiválozót”)? Válasz kb annyira nem jött erre a felvetésre, mint lámpa a 24 órás kerékpár felügyeletünkhöz. De világosságot legalább Borisz tudott adni. 
Délután felveszem a 15:00-21:00-s műszakot, úgy, hogy előző nap mindössze az éjszaka során elfogyasztott két tábla 86%-os étcsoki maradt meg bennem (a dátha monnyon le!). Mire kint teremtem, volt mondjuk bennem egy sport szelet is, de azért erősen kezdett kopogni a szemem. Önkéntes nem nyávog, napra kiáll, portázik. Víz már persze alig volt, meg olyan jó levesszimulátorosan meleg. Kimenni, elmászkálni nem lehet, mert a forgalom folyamatos. Kedvenc kerószerelőm olyan négy körül ajánlott fel egy ingyen pizzát, ha elkezdjük szórni a szórólapjukat. Miután az embernek csorgott a nyála, az asztalon amúgy is voltmindenféle röklámbrossúra, az MK HQ pedig nyilvánvalóan szexualizált a takarmányozásunkra, nekiálltunk teríteni. Szóbeli eligazítást amúgy se kaptunk, a fesztiválozók meg örültek az ingyen papírnak :) . 
Gondolom már sejthető, hogy hatkor meg is jött a lecseszés valami MK HQ koordinátor képében (vagy mi a franc), miszerint mi civilek vagyunk, és nem reklámozunk semmit (Boriszbácsi lámpáját éjjelre kölcsön kaptuk, ellenben a pizzériáját már nem reklámozhatjuk :P). Ekkorra már kellően megszúrt a Nap, kaja és alvás hiányában szépen fájt a fejem, így nem pazaroltam az erőt a búvárbéka edukálására. Szerencsére hamarosan befutott Hajni kajával, így nyolc körül végre megebédeltem. 
A slusszpoén: 20:00 körül odateleportált a security és alaphangon kivert egy hisztit, hogy nincsenek lelakatolva a kerékpárok és ő így nem tud felelősséget vállalni érte…
 
Namost a tapasztalatok összefoglalása, hadd okuljanak az onokák, ha egyszer valakitül megszaporodok:
1. Itt nem a pénzről volt szó. Pénzikém jól van köszöni, az Isztria után is maradt épp elég. Ellenben, ha ingyen megkérsz valakit, hogy ugyan dolgozzon már, akkor az a minimum, hogy jól tartod. = etetés itatás. 
2. Ha az önkéntes ráadásul vagyontárgyak épségéért felel (szabadidejében, ingyen, meló után/helyett), akkor minimum a biztonsági őr biggyesztése melléje. 
Persze lehet azt mondani, hogy óóó, de hát kapott napi karszalagot. Csak tudjátok az a minimum, anélkül elég vicces lenne fesztiválon bármit is csinálni. Szerdán meg amúgy is felesleges volt, lévén pont a koncertek ideje alatt voltam szolgálatban, 3:00 után meg hova menjek, ha nem szunyálni? Másnap meg a nem evés + Nap + dátha + allergia + kiszáradás + kialvatlanság + debilgyerök kombó épp elég volt ahhoz, hogy 21:00-kor rögvest induljak haza és a szalagot az első mozdulattal iktassam a zacskóval bélelt irattárba.

Szóval: érthetővé vált, hogy az MK HQ miért tudta ilyen nehezen feltölteni a SZIN-es önkéntes állományt. Ezek után engem hagyjanak békén, örüljenek, ha februárban egyáltalán befizetem nekik azt az 5 rugós tagdíjat így, harmadjára is. Majd, ha két mankón jönnek hozzám könyörögni, akkor.

Zenének triviálisan következzen az "Am I Evil?" A Metallicától. Yes I am!   

A bejegyzés trackback címe:

https://midnight-rider.blog.hu/api/trackback/id/tr332253632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása