oFFtopiC! - Az a fránya muzsika

| |

Tetszőleges kerékpáros téma kapcsán előbb utóbb az alábbi konzervek mindig befigyel az a konzerv, hogy a hínár kerós már megint bömbölő tucc-tuccal a fülében. 

No, ebbe azért nem árt belepiszkálni – lévén a keró mégis csak egy szervas meghajtású valami, ahol a zenének épp csak annyi értelme van, mint egy evezős hajón. Életképtelen hörcsögök kedvéért: igen, az zene (=ütemezés) kell.

Én elsősorban az országúti túrázós bringás identitásával tetszelgek, tehát az a napi 3 km becammog, 3 km hazacammog (mindezt 10 perc szintidővel) legfeljebb a szinten tartáshoz is kevés iskolakörözéssel ér fel (viszont remekül fel lehet vezetni a Bringázz a munkába oldalán). A kerózás az, amikor az ember kimegy a pusztába hupákolni – ott már kell némi ész is, hogy még a századik kilométer után se álljon X-be a szeme.

Ennyi agyzsugorítás után még nézze meg a nyájas olvasó az alábbi videót:

hát igen, ebben a maximálisan ingergazdag környezetben ugye csak jól esik egy Big Gun az AC/DC-től. Hegyvidéki felfelé mászós videóm nincs, de ott is köllemes, ha van valami ütem, amire nyomkodni lehet a pedált – mert, ha nincs, akkor kénytelen az ember énekelni. A „Zsolti a béka” huszadjára, netán beteg Blues company nóták dúdolgatása eddig mindig heveny ellenkezést fejtett ki mindegyik útitársamból.

A fülhallgatónak aztán még vannak olyan előnyei, hogy hűvösebb, szelesebb időben megtakarít az embernek egy kiadós megfázást. A Hortobágyon pl végig bedugott fülessel tekertem masszív szembeszélben úgy, hogy az mp3 lejátszó már rég le volt merülve.

Persze lehet érvelni, hogy így az ember nem hallja az autót. Pedig de – hacsak nem valami szuperhangszigetelt dongó nyomja egyenesen az ember agyába a trubba-trubbát, akkor az elsődleges hanghatás úgyis a szél fütyülése lesz. Utána a közlekedés, majd netán a muzsikából is átjön valami.

Városon belüli muzikalitás – passz, áthaladás során max annyit csinálok, hogy a bal oldali (útfelőli) fülemből kiveszem a cuccot. Alakzatban haladás során egyébként sem árt a felek közti kommunikációhoz.

No, lehet anyázni, a többiek még megnézhetnek pár szép pusztás videót:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://midnight-rider.blog.hu/api/trackback/id/tr891840165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.03.20. 22:54:14

"You know she's my idea of beauty, that's what I drive"
(Saxon: Wheels of steel)

"Let's go for a ride
There's so many lanes that we could try"
(Munchausen By Proxy: Yes Man)

A Tyne folyó déli partja 2011.02.10. 20:18:27

na de nem zavar?? én tán kétszer próbálkoztam fülhallgatóval,nyáron, és totál besüvített a szél (ami pedig nem is volt, csak a bicikli miatt).
aztán itt vettem egy biciklisrádiót, de nem valami jó, egyrészt összevissza lötyög sehogy se sikerül rendesen rögzítenem (sőt, már el se fér, a csengő, lámpa, vezetékek mellett), ráadásul zúg az is, inkább idegesítő, mint szórakoztató. és ugye, rádió, úgyhogy csak azt hallgatom (meg mindenki más...( ami jön rajta.
hol van már az a tolós posztod, hozzá akarok szólni..a másik blogon gyönyörűen hozzák a "nem gondolkodom, de dumálok" iskolapéldáját, hogy mi értelme is van a zebrán áttolásnak (semmi....) mindenáron meg akarják nekem magyarázni, hogy az álló autó miatt kell tolni. az "álló" részig egyik se jut el...

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.02.19. 02:12:20

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
A zene egyszerűen kell. Közben tudok figyelni a forgalomra, hallom, milyen hangokat ad ki a keró, meg a szelet. Egyszerűen kell az ütemezés (dob), hogy ne össze-vissza tekerjek. Legyen a dolognak harmóniája-ritmusa. Mondhatni: a minőségi zenehallgatáshoz hozzátartozik a minőségi útvonal is :)
(pl: SKA-P: Romero El Madero-hoz az éjszakai tekerés Zánkából Várpalotába; Born to be wild-hez éjszakai Préripálya; AC/DC-hez bármilyen dombosabb vidék)
Így utólag otthon hallgatva a zenét is beugranak azok a helyek és képek, ahol azt a zenét hallgattam.
süti beállítások módosítása